SMM Panel Nasıl Kullanılır?

SMM Panel Nasıl Kullanılır?

SMM Panel Nasıl Kullanılır?

SMM paneller, sağlayıcılar ve satıcılar olarak iki sınıfa ayrılır. Panel, kendi kullanıcılarını kullanıyorsa sağlayıcıdır. Eğer kendi kullanıcılarını kullanmıyorsa ve sağlayıcılardan API istiyorsa satıcı olarak adlandırılır. Teknik olarak baktığımızda sağlayıcılar çok daha uygun fiyata hizmet verirler. Bunu bir örnekle açıklayabiliriz; küçük bir dükkan işletiyor ve bu dükkanda örneğin kurabiyeler yapıp tanesini 3,50 TL’den sattığınızı düşünelim. Yaptığınız kurabiyeleri bir pastahane satın almak isterse toptan satın alacağı için çok daha uygun bir fiyata satın almış olacaktır. Yani pastahane kurabiyelerinizi toptan satın almak isterse 3 TL’ye satın alabilir. Bu örnekten yola çıktığımızda; düzenli olarak her hafta 20 TL civarı bir fiyat yüklerseniz, sizi bir bayi olarak görüp indirim yapabilme fırsatı sunabilir. Bu örnekte sağlayıcı olan taraf kurabiye yapan taraf yani siz, satıcı olan taraf ise pastahanedir. SMM panellerde de aynı mantıkta bir işleyiş vardır.

 

SMM Panel Satın Almak Mı Yoksa Kiralamak Mı Daha Avantajlıdır?

Genel olarak baktığımızda çok büyük farklar yokmuş gibi görünse de aslında aralarında oldukça farklılıklar vardır. Bahsedilen bu farklılıkları dikkate aldığınız takdirde, satın almak ya da kiralamak konusunda karar vermeniz çok daha kolaylaşacaktır.

Eğer bir panel satın alacaksanız, buradaki en temel gereklilik satın aldığınız panelin mutlaka lisanslı, orijinal bir panel olması olacaktır. Aksi takdirde istediğiniz performansa ulaşamazsınız. Satın aldığınız bu panelin kurulumunu gerçekleştirdikten sonra muhteşem bir sistemle karşılaşacaksınız. Dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli nokta ise; işlemlerinizi gerçekleştirirken yedekleme yapmanız olacaktır. Yedekleme yapmayı unutmamalısınız çünkü bu SMM panel ler, benzerlerinden farklı bir mantıkla kodlanmaktadır. Domain, Hosting ve SSL’ini karşılamanız gerekir. Eğer paneli kiralamayı tercih ederseniz de Hosting’i çıkarır, SSL ve Domain’i karşılarsınız. (İstisna olarak bazı sağlayıcılar SSL’i de kendileri karşılayabilir.) Yapılabilecek işlemlerin çeşidi sınırlıdır. Örneğin; FTP ya da cPanel’e erişemezsiniz. Dosyalarda gelişigüzel değişiklikler yapamazsınız. Hatta bazı sağlayıcılar ile sadece anlaşmalı olacak şekilde API’leri bağlamanız gerekir.